Доберман нахапа дете до столично училище

OFFNews 26 октомври 2018 в 10:44 6418 3

Доберман нападна и нахапа дете от столичното 18-то СОУ "Уилям Гладстон".

Майката на пострадалото момиче Нели Русева съобщи за инцидента в социалните мрежи и изрази безпокойството си, че човекът няма да бъде наказан, информира България он ер.

Петокласничката излязла в междучасие до близка лавка, когато кучето ѝ се нахвърлило. Детето има ухапвания по тялото, а освен това животното разкъсало част от дрехите му. 

"Добро е състоянието на дъщеря ми в момента. Доста е уплашена. Потресаващото в случая е, че човекът, който е видял случката със собственото си куче, не е помогнал по никакъв начин. Той е хванал кучето си и ѝ е казал директно: "Да се оправя", обясни Русева.

Разтревожената майка допълни, че ще се обърне към 3-то Районно управление в столицата, но не е сигурна дали въобще жалбата ще бъде разгледана и дали извършителят ще бъде намерен и наказан.

Обадиха от училището, че трябва да я закарам в "Пирогов". Излязох от работа и отидох. Детето има няколко шева на гърба. Инцидентът обаче можеше да е много по-тежък, коментира жената.

Доберманът е бил разхождан на повод, но без намордник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

3

безпартийна

26.10 2018 в 12:17

Не мога да си обясня, защо някои хора избират за домашен любимец породи кучета като питбул или доберман. А и как ги възпитават. От кого очакват да бъдат пазени от кучетата си в София? От децата? Аз имам куче. Намерих го в градинката пред блока като 30-дневно бебе. Сега е вече голям пес, марка улична превъзходна. Водя го вързан на повод, не защото ще нападне някого, още по-малко дете, тъй като се страхува от деца. Заради това, че викат и ръкомахат. Водя го вързан, за да не се страхуват хората от него, въпреки че той не би им направил нищо. Смисълът на това да отглеждаш куче е в това да имаш вярно другарче до себе си, което обичаш и се грижиш за него. Тогава то отвръща с цялата любов, на която едно куче е способно.

10571

1

Hissarion

26.10 2018 в 11:23

Сега ще почнат едни коментари как детето нямало таланта да общува с кучета. Каквато способност поклонниците на разни бойни породи песове са си внушили, че притежават. Толерирането на подобни животни по улиците на града очаквано ще носи такива последствия за децата им. Общината обаче не вижда проблем в това, че хората се страхуват да пуснат децата си да играят навън, защото или ще блъснат някой джип или ще подадат погрешен сигнал към някой доберман.
 
X

Да помогнем на украинските деца!