Quantcast

До събота за последно шофираме със стар винетен стикер

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2015 в 14:11 2777 0

Срокът на купените годишни винетки през 2014 година изтича в събота, 31 януари. Шофьорите, които досега не са закупили стикер за новата година, могат да го направят от дистрибуторската мрежа - бензиностанции, пощи, големи търговски вериги, областните пътни управления, гранично контролно-пропускателните пунктове, припомниха от Агенция "Пътна инфраструктура".

През 2014 г. са продадени над 6.3 млн. бр. винетки от всички видове и категории, които са донесли над 224.6 млн. лв. или с близо 2 млн. лв. повече спрямо 2013 година.

Запазва се цената за винетки за леки автомобили като годишната остава на стойност 67 лв., месечната е 25 лв., а седмичната – 10 лв. Без промяна са и цените на стикерите за МПС от категория 1 и 2, в която влизат тежкотоварните камиони и автобусите.

Годишната винетка е с валидност от 1 януари 2015 г. до 31 януари 2016 г. Месечната винетка е валидна за срок от един календарен месец, считано от датата на валидизирането й. Седмичната е с валидност 7 дни от датата на валидизирането й, а дневната важи за деня, който е обозначен на нея чрез перфорация.  

Променен е дизайнът на всички типове винетни стикери, добавени са нови защити срещу фалшификации. Освен в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” и всички Областни пътни управления, винетни стикери за 2015 година се продават на граничните контролно-пропускателни пунктове, както и в разпространителски пунктове на територията на цялата страна – бензиностанции, големите търговски вериги и клоновете на „Български пощи”.

Агенция "Пътна инфраструктура" е предоставила на дирекциите "Социално подпомогане" 155 896 бр. безплатни годишни винетки за 2015 г. на стойност 10 445 032 лв. Според нормативната уредба хората с увреждания получават безплатно годишен винетен стикер за автомобили. През 2014 г. на дирекциите "Социално подпомагане" АПИ предостави безплатно над 176 хил. годишни винетки за близо 12 млн. лв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !