До 3 месеца ще приключи ремонтът в Клиниката по изгаряния в Пирогов

OFFNews Последна промяна на 25 април 2019 в 11:33 2131 0

Снимка Александра Маркарян

Основния ремонт на Клиниката по изгаряния в "Пирогов" ще приключи до 3 месеца, информират от болничното заведение.

Ремонтът вече е започнал и е крайно необходим, защото клиниката не е обновявана от построяването на сградата ѝ досега, т.е. от 1978 г., съобщават още от "Пирогов".

Въпреки ремонтните работи е създадена организация, така че на нито един човек да не бъде отказана необходимата помощ. Малките пациенти на Клиниката по изгаряния ще бъдат приемани и преглеждани в напълно обновената детска клиника по хирургия. Отделението за възрастни ще бъде преместено временно в Клиниката по хирургия. Интензивните грижи ще бъдат разпределени в детската и централната реанимации. По този начин ще бъдат осигурени условия за болнично лечение на пациентите на всички нива.

Пълното обновяване на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия се реализира по проект на програма Jessica (Фонд за устойчиво градско развитие) и със средствата в размер на 4 358 000 лв,, осигурени в края на 2018 г. от Министерския съвет за тази цел. С тях ще бъдат ремонтирани реанимациите за деца и възрастни, както и операционният блок, ще бъде закупено и медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на звеното.

Годишно през Клиниката по изгаряния, която е уникална за страната ни, преминават над 5200 пациенти, а се хоспитализират 1800 възрастни и 1000 деца. Извършват се 4700 оперативни интервенции, от които 1700 при деца от 0 до 18 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови