До 12 градуса днес. По планините ще е слънчево, но ветровито

OFFNews 30 ноември 2023 в 00:27 845 0

висулки

Снимка БГНЕС

Ледени висулки.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до незначителна, вятърът ще отслабне и стихне. След полунощ на места в равнините ще започне да се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, в София - около минус 4°, показва прогнозата за времето на НИМХ.

През деня над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, след обяд от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност. В западните райони от Дунавската равнина и Горнотракийската низина, и котловините от Югозападна България ще се задържи тихо и мъгливо. Ще духа слаб, в източните райони и Предбалкана - до умерен югозападен вятър, с който ще се пренася топъл въздух. Температурите ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°, по-ниски ще се задържат в районите с мъгла; в София - около 5°.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от югозапад. Температурите ще се повишат и на височина 1200 метра максималната ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Максимални температури: 9°-12°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков