До 12° градуса днес, 15 над нулата - идния понеделник

Целият януари ще е по-топъл от обичайното, валежи се очакват в средата на месеца

OFFNews 02 януари 2018 в 06:25 3090 0

Снимка pixabay.com

Днес облачността ще е променлива, а на места от запад на изток ще превали слаб дъжд. Валежи се очакват в София, Пловдив, Благоевград, Сандански и Монтана. Ще се появи слаб до умерен западен, в източните райони - южен вятър. Максималните температури ще са предимно между 7° и 12°, прогнозират метеоролозите от НИМХ-БАН.

Над планините облачността ще е променлива, на места със слаби снеговалежи. Ще духа умерен до силен западен вятър и с него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Над Чeрноморието облачността ще е променлива, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимални температури между 10° и 13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, преди обяд на север от Калиакра временно до 3 бала.

Седмицата ще продължи положителни максимални температури - между 7 и 12 градуса от сряда до неделя. Валежи от дъжд и сняг се очакват в четвъртък.

Новата седмица ще започне с топло за януари време и положителни температури. В понеделник, 8 януари, средната минимална ще е 5 градуса, а максималната - 15.

Целият месец ще остане топъл за сезона, прогнозира Анастасия Кирилова от БАН пред Нова тв тази сутрин. През второто десетдневие има по-голяма вероятност за валежи и по-ниски температури, но от втората му половина отново ще започне затопляне. Повишена вероятност от превалявания има около средата на месеца. Третото десетдневие ще е сравнително топло - с температури между 0 и 6 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!