Днес ще е облачно и дъждовно, след седмица - до 38 градуса

OFFNews 26 юни 2022 в 06:46 2123 1

Време

Снимка БГНЕС/архив

На много места в страната днес ще вали и гърми

Облачно ще е времето днес, в много райони на страната ще вали и гърми. В Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни, има условия за градушки. Жълт код за значителни валежи е обявен в 9 области. Предупрежденеито за опасно време е в сила за Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, София област, Габрово, Ловеч, Враца и Монтана.

Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25 градуса, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, а на 2000 метра - около 13 градуса. 

Облаци ще захлупват и морето, в което ще се издигат вълни до 2 бала. Сред тях термометрите ще се качат до 21° в крайните северни райони до 24° на юг. Максималните температури на брега ще са между 25 и 27 градуса. 

В понеделник вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Все още на места, главно в Източна България и планинските райони, ще има превалявания и гръмотевици, но вероятността за интензивни явления намалява. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 26° и 31°. Във вторник и сряда в източната половина от страната североизточният вятър ще е умерен до силен. Ще преобладава слънчево време в следобедните часове над източните и планинските райони с временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В четвъртък и петък ще бъде предимно слънчево, вероятността за следобедни валежи е много малка; температурите ще започнат да се повишават. В събота повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 33° и 38°. Ще бъде предимно слънчево, след обяд над Западна България и Родопите ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

1

ivenco

26.06 2022 в 08:13

Айде идвайте на море. Времето е супер, водата не много, но става. Ако някой търси спокойна почивка в село с 4 постоянни жители на 5 км. от свободни от концесионери дълги плажове да види на rosla eu. ????