Днес ни чакат големи пролетни амплитуди: От 4 до 23 градуса

OFFNews 24 април 2023 в 06:00 1185 0

Витоша

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Витоша

Днес ще има по-значителна облачност главно над югозападните райони, като на отделни места там ще превали. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 5°. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 19°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ, главно в Западна и Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен южен вятър, с който ще се затопли още малко. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - ще се понижава и ще бъде по-ниско от обичайното.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще бъде без валежи. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините в Централна и Източна България преди обяд ще бъде предимно слънчево, в Западна България облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи. Около и след обяд на много места в планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. В отделни райони, главно в Рило-Родопската област, валежите ще са по-интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!