Днес е най-студеният ден за седмицата, до минус 15 градуса на места

OFFNews 08 януари 2019 в 05:37 2985 0

Днес е най-студеният ден от седмицата, температурите ще паднат до минус 15-16 градуса в Северна България. 

Жълт код за ниски температури е обявен за 24 области - Видин, Монтана, Враца, София област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич, Стара Загора, Кърджали, Пазарджик и Пловдив.

Денят ще е слънчев, но термометрите почти няма да се качат над нулата в цялата страна. София ще е един от най-студените градове с минимална температура около минус 13 градуса и максимална около минус 3-4 градуса. Вятърът отслабва. 

Максималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, според прогнозата на НИМХ. В морето ще се вдигат вълни от 2-3 бала, във водата термометрите ще показавт до 6 градуса

Над планините облачността ще намалее, в много райони до предимно слънчево време. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 6, а на 2000 метра – около минус 13 градуса.

Синоптиците прогнозират, че утре в западната част от страната ще завали сняг, а в източните райони ще задуха вятър, ще се затопли и валежите ще са от дъжд и сняг. 

Положителни температури се очакват в четвъртък, но предстои ново застудяване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови