Директорката на детската градина, сервирала синьо мляко, подаде оставка

OFFNews 14 март 2014 в 15:43 4072 5

Мляко
Директорката на детската градина, сервирала синьо мляко, подаде оставка

Директорката на детската градина в Асеновград, където беше сервирано мляко с отрова за мишки, подаде оставка. Това съобщи кметът на града Емил Караиванов, цитиран от „Фокус“.

Целият персонал и директорката на детска градина „Слънце“ получиха дисциплинарни наказания заради сервираното мляко със син оттенък.

Директорката е внесла искането си за оставка до кмета и молбата й вече е одобрена.

По-рано днес са приключили и проверките по случая. От тях става ясно, че има нарушения в процеса на постъпването на храната в детската градина и нейното раздаване, както и нарушения на хигиената в кухнята. Констатирано е, че има и занижен контрол от страна на персонала в кухнята и на ръководството, обясни Караиванов.

Особено обезпокоителен е фактът, че готвачката е била наясно, че има проблем с млякото, но се е опитала да скрие това, като го е изхвърлила. Няма съмнение, че служителите са застрашили здравето на децата, допълни Караиванов.
До момента няма проблем със здравословното състояние на децата и те се чувстват добре. Това означава, че най-вероятно количеството на откритото в млякото вещество е малко, посочи кметът.

Емил Караиванов е внесъл докладна записка до Общинския съвет в Асеновград за преобразуване на детска градина „Слънце“ във филиал на детска градина „Никола Вапцаров“.

За момента няма информация за нарушения в други детски градини в Асеновград, коментира Караиванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови