Quantcast

Директорката на детската градина, сервирала синьо мляко, подаде оставка

OFFNews Последна промяна на 14 март 2014 в 15:43 3369 5

Мляко
Директорката на детската градина, сервирала синьо мляко, подаде оставка

Директорката на детската градина в Асеновград, където беше сервирано мляко с отрова за мишки, подаде оставка. Това съобщи кметът на града Емил Караиванов, цитиран от „Фокус“.

Целият персонал и директорката на детска градина „Слънце“ получиха дисциплинарни наказания заради сервираното мляко със син оттенък.

Директорката е внесла искането си за оставка до кмета и молбата й вече е одобрена.

По-рано днес са приключили и проверките по случая. От тях става ясно, че има нарушения в процеса на постъпването на храната в детската градина и нейното раздаване, както и нарушения на хигиената в кухнята. Констатирано е, че има и занижен контрол от страна на персонала в кухнята и на ръководството, обясни Караиванов.

Особено обезпокоителен е фактът, че готвачката е била наясно, че има проблем с млякото, но се е опитала да скрие това, като го е изхвърлила. Няма съмнение, че служителите са застрашили здравето на децата, допълни Караиванов.
До момента няма проблем със здравословното състояние на децата и те се чувстват добре. Това означава, че най-вероятно количеството на откритото в млякото вещество е малко, посочи кметът.

Емил Караиванов е внесъл докладна записка до Общинския съвет в Асеновград за преобразуване на детска градина „Слънце“ във филиал на детска градина „Никола Вапцаров“.

За момента няма информация за нарушения в други детски градини в Асеновград, коментира Караиванов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2014 в 18:33

НА директорката, както и на готвачките и леличките трябва да им бъде забранено да работят с деца. Като начало. А на второ четене може би няма да е лошо да се намеси държавата и да започне наистина да упражнява контрол, защото голямата част от градините - поне в София, а сега е ясно че не само в София, са някакво депо/склад, в което си оставяш детето докато ходиш на работа, под всякаква критика е поведението на персонала, само гълтат кинти от родителите за щяло и нещяло, крадат като луди, ощетяват децата, възмущението ми е неописуемо. Как стана така, че детските градини се превърнаха в пирамидални структури?

14.03 2014 в 17:06

А сега, както директорката на детското заведение ''Слънце''си е подала оставката, нека да бъде и така любезен и отговорен да си подаде оставката и заместник-кмета на Асеновград. Питате "защо?"!?! Защото преди няклоко седмици на булевард "България" по пътя за Пловдив неговия убавец сина му, с нов модел БМВ така се врязва в малък бус, пълен с хора, че го запраща на няколко метра директно в автобусната спирка. Автобусът е бил спрял на светофара, светещ в червено. Баровецът с такава скорост се е натресъл върху автобуса, че БМВ-то влязъл в отсрещния бутиков магазин. Убавецът слязъл спокойно от БМВ-то си заключил го и избягал. Това събитие никъде не е отразенор, потулено е и от МВР, и от прокуратура, и от местните медии и от гражданите включително. Защо ли? Защото заместник-кмета е една от главните тикви на антибългарската партия ДПС!!! До кога ще мълчим и ще търпим неверници да ни избиват и да продължават да ни поробват! Ей сега, уважаеми журналисти, отразили това събитие с детската градина, идете пък до заместник-кмета на Асеновград и му потърсете лична отговорност, както и потърсете в МВР какво се е случило точно преди месец на кръстовището на бул. България!

14.03 2014 в 16:28

Това ако беше моето дете, тази нямаше да могат да подадат оставка! Особено готвачката, дето е сипвала синьо мляко и лелката дето го е сервирала на децата.

Гаврите им трябва да се накажат!

14.03 2014 в 16:24

Готвачките във всички детски градини се имат за по-важни и от директорите на детските заведения,техните преки работодатели. Много волности си позволят, освен да укриват некачествени продукти и си крадат, та си крадат като мишките и хлебарките под плотовете, където стои храната на децата.
Да не говорим, че целия персонал е замесен в кражбите, това е дажбата на децата. Така, че вместо купищата бомаги,затрупали директорите и учителите, трябва суров контрол, а не реване за пари. Медицинският специалист е нужно да има права на контролен орган с много повече задължения и отговорности, по-високо възнаграждение и да е напълно независим от персонала на заведението, в което работи. Нужна е допълнителна подготовка на такива медицински лица. Работата на медицинския специалист в детско заведение е много отговорна и изключително удволетворяваща професия.

14.03 2014 в 16:05

Подала оставка????????!!!!!!!!!!Много странно,не е характерно за България!Има ли и такива хора?