Quantcast

Деца пиха мляко с отрова за мишки в детска градина

ОFFNews Последна промяна на 11 март 2014 в 16:48 9651 8

Мляко
Мляко

Паника настана в детска градина в Асеновград, след като стана ясно, че децата са консумирали мляко с отрова за мишки.

Инцидентът е станал в детско заведение "Слънце". Персоналът забелязал синкав цвят и гранули на дъното на една от тенджерите, от която разсипвали млякото. 120 деца са пили от течността с отровната субстанция, съобщава Нова телевизия.

Проверка на токсиколог, експерти от Регионалния център по здравеопазване и Агенцията по храните е установила, че по черпака е имало остатъци от таблетки мишеморки (отрова за мишки).

Доц. Янко Илиев, началник на Клиниката по токсикология към УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив, успокои родителите, че няма опасност за здравето на децата им. Всички малчугани бяха прегледани от лекар и засега никой няма обезпокоителни симптоми. По думите на специалиста, ако има опасно отравяне, симптомите вече щяха да се проявят. На 10% от децата са взети кръвни проби за установяване на нивото на отровата в кръвта. Резултатите ще се ясни късно тази вечер. Доц. Илиев посъветва родителите тази вечер да наблюдават децата си и в случай на неразположение да потърсят личните си лекари или да отидат в болница.

Превантивно на всички деца е даден активен въглен и повече течности. 

Прокуратурата в Асеновград започна разследване. В момента се разпитва персоналът на детското заведение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.03 2014 в 11:30

Pomqrq ne gi e sram te nqmat li deca tiq neshtastnici

11.03 2014 в 19:43

Пълна безотговорност! Трябва да вкарат в затвора виновните! Хората не си водят децата, за да ги тровят.

11.03 2014 в 19:31

Е, хайде сега - все недоволни! Преди половин година намериха в попарката на дете в Инфекциозна клиника, Пловдив, цяла, целеничка мишка. Тогава, издуханата шефка на тази клиника /професор, впрочем/ обясни, че мишката е стерилна, защото е била попарена с топла вода, с която се залива попарата и няма опасност за здравето на детето. Сега започнаха да тровят мишките - и айде, пак шумотевица. Граждани, трябва да избирате - истински мишки или само малко миша отрова. Това е, децата да свикват.

11.03 2014 в 18:29

Това не трябва да остане ненаказано.

11.03 2014 в 18:14

С кой акъл и кой нещастник слага отрова за мишки в храна за деца?!?! Някой психопат ли е, какво е!? Какво значение има дали действа в малки количества или не? Такова нещо няма място в храната на човек, камо ли на деца! Това ми е непонятно! Тоя дето го е направил, не дай си Боже, редовно правил, съм сигурна че преди това е тренирал редовно върху животни... Именно затова насилието над животни е винаги признак за бъдещо насилие върху хора, и трябва да се обяви за престъпление.
Както и да е за животните. Отрова в храна за деца, в детска градина... сори, ама още не ми го побира акъла...

11.03 2014 в 17:58

Да им ... мамата българска, не мрат тия гадове!!!

11.03 2014 в 17:35

Отровата за мишки не действа на хора в малки количества. Затова пък е ефективна за всякакви видове четирикраки паразити.

11.03 2014 в 17:07

"...няма опасност за здравето на децата"???

Утре пак им дайте тогава!