Деца пиха мляко с отрова за мишки в детска градина

ОFFNews 11 март 2014 в 16:48 11915 8

Мляко
Мляко

Паника настана в детска градина в Асеновград, след като стана ясно, че децата са консумирали мляко с отрова за мишки.

Инцидентът е станал в детско заведение "Слънце". Персоналът забелязал синкав цвят и гранули на дъното на една от тенджерите, от която разсипвали млякото. 120 деца са пили от течността с отровната субстанция, съобщава Нова телевизия.

Проверка на токсиколог, експерти от Регионалния център по здравеопазване и Агенцията по храните е установила, че по черпака е имало остатъци от таблетки мишеморки (отрова за мишки).

Доц. Янко Илиев, началник на Клиниката по токсикология към УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив, успокои родителите, че няма опасност за здравето на децата им. Всички малчугани бяха прегледани от лекар и засега никой няма обезпокоителни симптоми. По думите на специалиста, ако има опасно отравяне, симптомите вече щяха да се проявят. На 10% от децата са взети кръвни проби за установяване на нивото на отровата в кръвта. Резултатите ще се ясни късно тази вечер. Доц. Илиев посъветва родителите тази вечер да наблюдават децата си и в случай на неразположение да потърсят личните си лекари или да отидат в болница.

Превантивно на всички деца е даден активен въглен и повече течности. 

Прокуратурата в Асеновград започна разследване. В момента се разпитва персоналът на детското заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews