Директор карал българчета да учат турски език в шуменско село

Антония Чорева 16 декември 2016 в 13:35 33419 7

Районният инспекторат в Шумен е установил нарушения в училище „Панайот Волов“ в село Тодор Икономово, община Каолиново, Шуменско. Директорът на основното училище, който в момента е временно изпълняващ длъжността - Билял Руфи, карал децата в училището да учат турски език въпреки тяхното нежелание.

Руфи е заел длъжността, след като предишният директор се е пенсионирал.

Сигналът подаде в парламента народният представител от "Атака" Магдалена Ташева, а отговор на въпроса и даде министърът на ообразованието Меглена Кунева.

„Децата искат да учат английски език, учителите в училището протестират, има дори камери, които следят какво става в училището, а на българските ученици е забранено да влизат в деловодството“, обясни проблеми в училището Ташева.

Тя каза още, че в селото има петиция, подписана от 168 души, които искат директорът на местното училище да бъде отстранен от поста.

Министър Кунева отговори, че в училището тече проверка, но за процедурите е необхдоимо време. Тя все пак каза, че Районният инспекторат в Шумен е установил наистина нарушения срещу директора и в момента тече дисциплинарна процедура. Със случая се е заела и районната прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13350

7

torbalancho

17.12 2016 в 13:28

тъй де, малките гяурчета да понаучат малко роден език..

Аферим ашконсол

13507

6

БХК + ГЕРБ = Видими резултати.

14847

3

БирникЪ

16.12 2016 в 16:53

Eй, Ал Кин, не знаеш ли, че оптимистите учат английски, песимистите - арабски, а реалистите - руски и китайски ?
 
X

Да помогнем на украинските деца!