Детски обувки със секс картинки в магазините

OFFNews 12 октомври 2015 в 09:50 11975 5

Детски обувки с еротични сцени от Кама Сутра върху тях се появиха в магазините във Варна и София. 

Възмутени родители питат редно ли е детски обувки със секс картинки да се намират в търговската мрежа, съобщи БНТ. От Комисията за защита на потребителите заявили, че случаят не може да се разглежда като нелоялна търговска практика, тъй като не е свързан с накърняване икономическите интереси на потребителите. Не се премълчавала информация, нямало и заблуда, така че да се стимулира покупката им.

От Агенцията за закрила на детето са категорични, че обувките със сексуални сцени са крайно неподходящи за деца и оказват неблагоприятно влияние върху развитието им. Но отговорността е на родителите и търговците.

„Призоваваме родителите, които носят първостепенна отговорност за децата, да обръщат внимание на това, което купуват, за да не попадат подобни артикули с неподходящо съдържание при тях. По този начин ще ограничим производството на подобни артикули и те няма да достигат до децата. Не можем да забраним тази стока. Можем просто да апелираме към хората да не я купуват", каза Цветелина Георгиева, старши експерт в Агенцията за закрила на детето.

Според експертите от Агенцията за закрила на детето, Комисията за защита на потребителите трябва да спре от продажба детските обувки. От там обаче заявиха, че това може да стане само ако стоката е опасна, а тя не е. В крайна сметка отговорността си остава за родителите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови