Децата празнуват, БДЖ ще повози хлапета с парен локомотив

OFFNews 01 юни 2016 в 07:23 4893 1

Днес е международният ден на детето. Празникът се чества в над 40 страни по света. Това е един от най-старите международни празници, който води началото си от Световната конференция за благосъстоянието на децата, състояла се в Женева през 1925 г.

Целият ден в столицата ще има различни забавления за деца, като входът за всички е безплатен. Детски панаир в София с над 60 ателиета ще се проведе пред Народния театър "Иван Вазов". В Гpaдcĸaтa гpaдинa и в близĸитe мyзeи и гaлepии, щe ce пpoвeждaт твopчecĸи paбoтилници. 

Музеят за история на София организира състезание, в което участие ще могат да вземат деца и родители, хлапетата ще се превръщат в откриватели в редица музеи в столицата.  

За поредна година "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД ще подари на деца в неравностойно положение едно незабравимо пътуване с парен локомотив. 

Пътуването ще е до Банкя, влакът тръгва от първи перон на Централна гара София в 10,30 часа. Събитието ще се осъществи със съдействието на Дирекция "Социални дейности" към Столична община.

В специалния влак ще пътуват деца заедно с техните придружители от Кризисен център "Вяра, надежда и любов", от Център за работа с деца на улицата, от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Екзарх Йосиф" и "Патриарх Евтимий", както и от ЦНСТ "Алеко Константинов" и "Иван Вазов".

Детският празник ще завърши с обяд и забавления с балони по време на пътуването към София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови