Деца садят дръвчета в подкрепа на Часът на Земята

OFFNews Последна промяна на 30 март 2019 в 21:07 1184 0

Деца засадиха три вида декоративни дръвчета в парка и детските площадки пред пощата на град Аксаково в подкрепа към инициативата на WWF "Часът на Земята".

Тази вечер те изгасят осветлението за час.

Екологичната акция се проведе с подкрепата на Община Аксаково.

"Часът на Земята" е най-голямата природозащитна инициатива в света. Провежда се винаги в последната събота на март от 20:30 до 21:30 ч. Тази година е днес, 30 март.

"Часът на Земята" традиционно акцентира върху връзката с природата, която прави живота ни възможен. По-данни на доклада „Жива планета“ тя ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, прясна вода, храна, енергия и лекарства, а не на последно място природата ни предоставя и среда за почивка и приятни разходки.

По време на "Часа на Земята" милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички заедно отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови