Десетки протестиращи пред болницата във Враца заради починалата жена

OFFNews 02 февруари 2022 в 19:05 2687 1

Снимка Стопкадър БНТ

Десетки протестиращи се събраха пред спешното отделение на врачанската болница "Христо Ботев" заради случая, при който жена почина пред очите на детето си

В нейна памет мнозинството запали свещи и положи цветя.

Протестиращите отправиха искания за оставка на ръководството на болницата, смяна на персонала на Спешното отделение и "лекарите да обръщат внимание на пациентите си". Те настояват и за промяна в здравната система, за да не се повтори случилото се. 

Снимка: БТА/Ива Спасова

Част от протестиращите поискаха да влязат в Спешното отделение, но вратата беше заключена. Заради това те започнаха да скандират Оставка", "Затвор" и "Убийци".  

Вчера също имаше протест. 

„Настояваме за промяна в отношението на лекарите. Много хора ги е страх да говорят пред камера. Съветвам ги да си търсят правата”, каза тогава един от протестиращите.

„Не може постоянно да се губи ценно време. Вчера, пред очите ми се съобщи за инцидент на пътя – четирима пострадали, сред които и бебе. Заснех как линейките се бавят, лекарите пушеха. Отне им 40 минути да вземат ранените и да ги закарат в болница”, каза друга протестираща.

Заради случая министърът на здравеопазването Асена Сербезова назначи проверка, Окръжната прокуратура във Враца се самосезира, а лидерът на "Възраждане" поиска оставката на Сербезова. 

От Агенцията за социално подпомагане във Враца са започнали да подпомагат детето на починалата майка, което остава кръгъл сирак. За него ще се грижат баба му и дядо му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

03.02 2022 в 09:04

Врачани много обичат да ги юркат по разни протести(преди години,цяла Враца излезе заради смъртта на младо момче,тогава не бяха обвинения и всякакви глупости,а се оказа че момчето си е имало сърдечно заболяване и заради това е умряло)а тука преди спешната помощ е трябвало да има преглед на ОПЛ,най-малко....спешните медици най-много работят и най-много ги плюят....ако ги няма тях хората ще мрат като мухи....разбира се тука има недооценка на състоянието,но това зависи от квалификацията на служителя....тука е малко като да кажем от главата за краката....диагностиката е сложна работа и тя не може да се случи за 1-2 мин,затова има и толкова грешки....
 
X

Да помогнем на украинските деца!