Десетки протестиха пред БНТ заради преброяването на снощния протест

Мартин Георгиев 12 януари 2018 в 14:10 5838 0

Група екоактивисти и граждани се събраха на протест пред сградата на националната телевизия на ул. Сан Стефано, недоволни от отразяването на снощните протести за парк "Пирин".

Според тях телевизията скандално е обявила, че на демонстрацията са се събрали едва няколко десетки души, докато в действителност те били в пъти повече.

Протестиращите пред БНТ, сред които бе и Тома Белев, се заканиха да изпратят сигнал по случая до Съвета за електронни медии.

Протестиращите скандираха пред сградата на обществената телевизия "Оставка" и "Мафия". 

В 16 ч. днес БНТ излезе с официална позиция по казуса. Ето какво се казва в нея:

"В заглавие на новината за протестите срещу промяна в плана за управление на природен парк „Пирин“ от 11.01.2018 година, публикувана на сайта news.bnt.bg, е допусната редакторска грешка. Тя е отстранена своевременно. Текстът на новината е коректен и обективно отразява протеста на гражданите.

Към публикацията е прикачен и репортаж, излъчен по БНТ, който е достатъчно доказателство, за да бъдат отхвърлени твърденията за манипулация на общественото мнение.

На дежурния редактор, допуснал неточността, е наложено административно наказание.

БНТ уважава правото на всеки български гражданин свободно да изразява мнението си и застава зад принципите на обективно и коректно отразяване на събитията."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови