Десетки автобуси не тръгнаха от Хасково, заради протест

OFFNews 29 октомври 2018 в 11:27 1997 0

Десетки автобуси не возят днес от автогара Хасково, заради протест на транспортни фирми. 

Повод за недоволството са новите транспортни схеми, подписани от кмета на града Добри Беливанов. Демонстрацията е подкрепена от Националното сдружение на автобусните превозвачи с председател Васил Пиронков, който обяви, че и в други градове са възможни протести.

От автогара Хасково не пътуват автобуси към 60 населени места, съобщи БНР.

Това, което се случва в Хасково, го има почти в цяла България, защото няма контрол над кметовете. Поискали сме в Закона за автомобилните превози маршрутните разписания да бъдат съгласувани и да има единна транспортна схема в България. Тя не се случва заради политически интереси“, коментира Пиронков. 

В късния следобед превозвачите ще решат как да продължат с протестите си. Недоволството е породено от новите транспортни квоти по линията Хасково-Минерални бани, съобщи инициаторът на протеста и собственик на транспортна фирма Сабахтин Исмаил. „Защото кметът на общината Добри Беливанов си е позволил еднолично и игнорирайки Общинския съвет да подпише маршрутно разписание, с което предоставя своите курсове на Община Минерални бани. Всичко зависи от това дали държавата и общината ще се намесят“, каза той.

Днес няма да пътуват автобуси по основните направления от Хасково за Пловдив, Свиленград, Симеоновград, Харманли, както и до почти всички села в общината, съобщи Исмаил. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови