Депутатите от ГЕРБ направиха дарение на болно момче и Искам бебе

OFFNews 26 декември 2018 в 10:00 1915 0

Народните представители от ГЕРБ дариха 6000 лв. за 7-годишния Димитър Йончев, който има специфично разстройство на двигателните функции. С тези средства ще бъде изработена индивидуална протеза, с помощта на която момчето ще проходи.

ПГ на ГЕРБ също така дари 7000 лв. на Фондация "Искам бебе" и на тяхната мисия да помагат на двойки с репродуктивни проблеми. С тези средства Парламентарната група на партията откупи правата на песента на "Трио сопрано" - "Има надежда" и ги предостави безвъзмездно на Фондацията, за да може песента да бъде използвана при различни благотворителни кампании в подкепа на каузата за повече деца в България.

Благородният жест на народните представители от ГЕРБ е техният традиционен принос към "Българската Коледа". През изминалата седмица депутатите от ПГ на ГЕРБ се включиха в редица благотворителни базари и кампании в избирателните си райони в цялата страна, като общата сума, която бе дарена за различни инициативи само през последните дни на декември, е над 15 000 лв.

Наскоро ПГ на партията закупи за 1000 лв. детска рисунка, като по този начин помогна за лечението на онкоболни деца. В средата на изминалата седмица пък лично председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов закупи три "Кутии на разказвача" с подбрани заглавия на съвременни български автори, а част от средствата отидоха за инициативата „Погледни ме” в помощ на деца с аутизъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови