Денят започва със слънце, утре - гръмотевични бури

OFFNews 08 юли 2022 в 05:44 747 0

Цветя

Снимка БГНЕС/архив

Денят ще започне със слънце

Денят ще започне със слънчево време. Около и след обяд, главно над Западна България, ще се появят облаци и на много места  ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В отделни райони има условия за значителни количества и градушки. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 25 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

В планините ще е предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, главно в масивите от Западна България, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, а на 2000 метра - около 11 градуса. 

Денят ще започна със слънце и край морето, но краткотрайни валежи ще има по Северното Черноморие. На брега термометрите ще се качат до 28 градуса, а сред вълните от 2-3 бала - до 26 градуса. 

През почивните дни на много места в страната ще има валежи, в събота в отделни райони ще са временно интензивни, значителни по количество, с гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен, по Черноморието до силен от север-северозапад. Максималните температури ще са от около 20° в западните до 29°-30° в източните райони, където валежите ще са по-слаби и на по-малко места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови