Декември ще е по-топъл и почти без сняг

Температурите ще варират от минус 11 до 15 градуса

OFFNews 28 ноември 2019 в 09:53 7859 0

Декември започва без валежи, а температурите ще се повишат. Между 3 и 6 декември ще прехвърча сняг, но снежна покривка няма да се задържи. 

Най-ниските температури през месеца ще бъдат минус 11, а най-високите - 15 градуса, според прогнозата на НИМХ.  

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в по-голямата част от страната е между 40 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 70 и 120 л/кв.м. Превалявания от дъжд се очакват и в края на първото десетдневие, както и в началото на второто. 

Температурите слабо ще се понижат и на места, главно в Предбалкана, по високите полета на Западна България и в североизточните райони, е възможно за кратко дъждът да премине в сняг, без да се образува трайна снежна покривка. През втората половина от десетдневието динамиката на атмосферата ще намалее и вероятността за валежи е по-малка. Температурите слабо ще се повишат и ще бъдат по-високи от обичайните. 

През третото десетдневие по-вероятно е да преобладава облачно време, с намалена видимост, без съществени валежи. Има тенденция и за постепенно понижение на температурите, така че да станат близки до обичайните. 

Астрономическата зима започва на 22 декември в 6 часа и 19 минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !