Дебора днес: Най-много ме нараняват злостните коментари, че съм платено момиче

Тя още се страхува да излиза, но го прави, защото не иска животът ѝ да приключи

OFFNews 24 септември 2023 в 21:05 4285 0

Дебора

Снимка Нова телевизия/Стопкадър

Дебора

Най-много ме нараняват злостните коментари в интернет по мой адрес, че съм лека или платено момиче, заяви пред Нова телевизия брутално насилената от бившия си приятел Дебора Михайлова, чийто случай потресе България. 

18-годишната Дебора бе нарязана от Георги Георгиев с макетно ножче, а главата ѝ бе обръсната. Тя е в 12 клас, предстои ѝ бал. Днес тя разказа, че съучениците ѝ я подкрепят, въпреки многобройните погледи, които често я пронизват. "Посрещнаха ме с усмивка. Броихме до 12. Казват, че без мен няма да отидат на абитуриентски бал”, заяви момичето.

Дебора все още се страхува да излиза от вкъщи, но го прави, защото не иска животът ѝ да приключи. Започнала е да излиза активно след началото на новата учебна година - допреди това не е смеела да ходи и до магазина заради страх и неудобство от погледите на минувачите.

Момичето редовно получава потресаващи снимки от други жени, станали жертви на домашно насилие. Дебора събира сили да отговори на някои от тях. Тя разказа, че подкрепата на цяла България, след като беше малтретирана от бившия си приятел, е била неочаквана за нея, но ѝ дала сили:

"Преди това се чувствах никак. Стоях и гледах в една точка. (..) Познах нападателя си. Не се познавам от кратко време с него и няма как да се обърка човекът - глас, походка. Бяхме се уговорил ида се видим и го чаках вкъщи. До последния момент имахме връзка."

Във фаталния ден Георги Георгиев звъннал на домофона, Дебора му отворила. Той дошъл маскиран – целият в черно с маска и ръкавици. Все още не се знае колко време е била в безсъзнание. Чувала е само звука на машинката за подстригване, но не усещала болка.

Чак докато чака линейка Дебора на тротоара пред дома си, тя осъзнава какво се е случило с нея. "Видях какво се е случило с мен, когато чаках линейката – висящи меса", заяви Дебора. До ден-днешен ѝ се вие свят, гади ѝ се и я боли главата. От инцидента насам е свалила 10-12 килограма, защото се е наложило над месец да се храни само със сламка.

Насилието на Георги над Дебора започнало със "съвсем нормални забележки", твърди момичето. Той ѝ правил забележки за облеклото – да не носи клинове и блузи с по-големи деколтета, а тя се съобразявала, за да няма скандали. Удрял ѝ шамари всеки ден. Един ден я хванал за гърлото така, че на Дебора ѝ причерняло, но казал: "Спокойно, няма да умреш. Знам какво правя" и я пуснал.

Георги Георгиев не е търсил нито нея, нито родителите ѝ след насилието, което изживяла, разказа още Дебора Михайлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews