Дъжд ще направи жегите по-поносими, възможни са градушки

OFFNews 28 юли 2022 в 00:27 2888 0

дъжд

Снимка Pixabay

На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

През нощта отначало над Западна, а утре и над Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Има условия за градушки и локални интензивни явления, главно в планинските райони. До полунощ в повечето места валежите ще спрат. В източните райони през целия ден ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е до умерен, в Източна България - временно силен от изток-североизток. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 29° и 34°, на места покрай Дунав и в Горнотракийската низина до 37°, в София - около 29°.

Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони явленията ще са интензивни. В планините в Източна България ще бъде предимно слънчево с умерен, временно силен североизточен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 18°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, след обяд временно силен. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 22°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови