Дъжд и температури до 14 градуса днес, сняг в сряда и четвъртък

offnews 05 февруари 2017 в 08:00 9261 0

Днес облачността ще е по-често значителна. Превалявания от дъжд ще има до обяд, главно в Западна и Централна България. В следобедните часове ще има разкъсване и намаление на облачността, в много райони до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°, сочи прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Над планините ще преобладава облачно време и в сутрешните и обедните часове ще има превалявания от дъжд, над 2000 м.н.в. – от сняг. След обяд валежите ще спрат, облачността временно ще намалее. Ще духа умерен, по върховете – временно и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10° на север, до 14° на юг. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 2 – 4°.

Ето и прогнозата за предстоящата седмица:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови