Дъжд и сняг днес, затопляне в началото на следващата седмица

OFFNews 12 декември 2019 в 06:36 2254 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места ще има слаби превалявания от дъжд, в сутрешните часове в Предбалкана и по високите полета - от сняг. 

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините ще е облачно, по билата и мъгливо. На места ще има слаби превалявания, предимно от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4, а на 2000 метра – около минус 1 градус. 

Над Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха и морската вода ще са  12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. 

Утре времето пак ще е облачно, а в много райони в равнинната част от страната видимостта отново ще бъде силно намалена. На отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд. В събота от запад на изток ще има валежи от дъжд, над около 1500 м - от сняг. В неделя облачността ще е променлива, но в източните райони все още е възможно да превали слаб дъжд. В началото на следващата седмица се очаква затопляне. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови