Quantcast

Държавна офанзива срещу такситата 'Максим'

OFFNews Последна промяна на 25 март 2019 в 10:45 2983 1

Масирани проверки на всички контролни органи тръгват срещу таксиметровите услуги на мобилното приложение "Максим".

Върховната административна прокуратура е възложила на "Автомобилна администрация" проверка на услугата, която да установи дали се нарушава Законът за автомобилнире превози - дали се извършват таксиметрови превози без разрешителни.

"Максим" е приложение, подобно на забранения у нас "Юбер". И при него клиентът знае предварително колко ще плати за зададен маршрут. Услугите на компанията през последните месеци се разрастват благодарение на това, че цените, които предлага компанията са много по-ниски от редовните тарифи на такситата.

В проверката трябва да се включат и Главна дирекция „Национална полиция“ и на Национална агенция за приходите (НАП), като ВАП посочва да се сезират и други контролни органи при разкриване на нарушения от тяхна компетентност.

Прокуратурата съобщава още, че вече има глобени шофьори за нерегламентирани таксиметрови превози. Автомобилите, с които са извършени нарушенията, са спрени от движение за 6 месеца.

Сезирана е и Комисията за защита на конкуренцията, която е образувала производство срещу "Такси Максим" ЕООД като посредник между шофьорите и клиентите.

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ пък е получил указание да наложи имуществена санкция и на „Такси Максим“ ЕООД, допуснало визираните нарушения освен глобите на физическите лица.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4908

1

zuljin

25.03 2019 в 11:06

А така!!! Пазете на Цеко нивата от конкуренция!!! С монопол към прогрес!!!