Държавата праща чиновници в Европа да агитират студентите ни да се върнат

OFFNews 02 февруари 2014 в 09:55 9465 16

Снимка Ann- Kathrin Rehse/sxc.hu

Държавата ще изпрати емисари в Европа, които да убеждават българските студенти да се върнат.

Държавата изпраща експерти в Европа, които да убеждават българските студенти да се върнат в родината и да им посредничат при намиране на високоплатена работа. 

Това става ясно от прессъобщение на Агенцията по заетостта.

Агенцията ще изпрати свои експерти в Мадрид, Париж, Лондон, Брюксел, Амстердам, Берлин, Виена, защото там бил концентриран най-голям брой български студенти.

Експертите на АЗ ще се включат в срещите, организирани от Българската агенция за инвестиции с български студенти, на които им представя възможностите за реализация у нас.

"Целта на представителя на АЗ е при тези срещи да установи личен контакт с младежите и да им разясни преките канали, чрез които те могат да достигнат до големите работодатели в България, както и да им гарантира, че АЗ, като най-големия посредник на пазара на труда, може да бъде лоялен партньор за тях", се казва в прессъобщението.

"Без значение от разстоянието, на което се намира от страната си, всеки студент, който желае да използва посредническите услуги на АЗ при намиране на работа в родината, трябва само да изпрати своя автобиография в Europass формат на специално създадения за целта електронен адрес [email protected]. Изпратената автобиография ще пристига директно при екипите в бюрата по труда. Те ще работят индивидуално с всеки в зависимост от неговия профил, нужди и предпочитания. Комуникацията ще се осъществява по електронната поща, скайп и други социални мрежи, които да позволяват качествена и бърза връзка между младежите и трудовите посредници. АЗ се ангажира да бъде връзката между младежите и най-големите компании, които имат интерес да работят с хора с международни образование и опит и предлагат адекватни възможности за реализация, развитие и заплащане.

След края на серията от срещи, на всички участвали ще бъдат изготвени профили и обобщени сферите на интереси за професионално развитие", пише още в съобщението.

''Идеята е младите хора да извървят своя път до професионална реализация в България. Родината трябва да е мястото, където са осигурени предпоставки за младите хора да успеят, ако имат желание да опитат'', заяви изпълнителният директор на Агенцията Асен Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!