Дарители заляха бедното семейството от Юпер с подаръци, децата вече имат таблети

Иван Иванов Последна промяна на 23 декември 2014 в 13:31 32035 9

Младежите от Генерал Тошево с подаръците, които донесоха в село Юпер за Светослав и Даниела Тонева и децата им

Един вик за помощ трогна България. Баща от разградското село Юпер помоли за употребявани дрехи и обувки за децата му.

Репортажите за бедността, в която живее семейството на Светослав и Даниела Тоневи и двете им деца, трогнаха България.

Семейството е залято от подаръци, къщата е претъпкана с колети, изпратени от цялата страна.

„Моля ви, спрете да пращате, дайте и на други! Ние вече имаме предостатъчно от всичко, насочете помощите към други семейства, които имат повече нужда!", каза пред репортер на OFFNews през сълзи благодарният баща. Той сподели, че освен дома му, с кашони е пълна и сградата на кметството. Светослав дори попита за съвет как да помогне помощите, които са в повече да стигнат до други нуждаещи се.

В репортажа на Нова телевизия, предизвикал тази вълна от доброта, дъщеричката му Цветелина, която е втори клас, каза, че си мечтае да има таблет. Тя и братчето й Атанас, вече са получили не един, а няколко таблета.

Два от тях са от Общинския младежки съвет на Генерал Тошево. Младежите заделили пари от бюджета и са купили двата таблета. В петък те са помолили общината да им даде служебната кола и са отишли до село Юпер, за да дадат подаръците. Сред тях е имало и играчки, които децата от местното училище "Никола Йонков Вапцаров" са събрали.

Винаги съм знаел, че българинът е добър човек. Но добротата, която ни заля, надмина всичките ни очаквания, каза пред OFFNews бащата Светослав. В тефтер той записва всички хора, които са му изпратили дарения, за да им благодари лично.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.12 2015 в 14:51

Милихора моляви дапомогнем и насемеиството на Бистра от село Юпер неините деца сищто имат нужда от помощ Тези деца същто като други бедни деца нямаше ко леда затях както инова година итеса деца ите като другите искат таблети но нямат такъв касмет мили хора моляви помогмете давидем инатези деца радос във очитеим семеиството на Бистра са много добри фора не слушаите хората какво ви говорят теса такива втова село децата им са прекрасни идобри Ученици моляпо могнете кой скаквото може телефоният номер на Бистра е0899657431

15.01 2015 в 16:32

още едно семейство от село юпер имат нужда от помощ семейството е безработно две деца и живеем много бедно това е семейството на бистра димитрова трифонова от село юпер област разград улица детелина 11 телефонен номер 0 8 8 2 1 7 2 2 3 0

26.12 2014 в 23:07

Погледнете гушата на тази жена. Тя има нужда от лечение.

24.12 2014 в 15:49

НАРОДА НЕ Е ОЦЕЛЯЛ ЗАРАДИ ДЪРЖАВАТА КОЯТО НИЩО НЕ ПРАВИ И НЯМА Й ДА ПРАВИ,
НАРОДА Е ОЦЕЛЯЛ ЗАЩОТО СИ Е ПОМАГАЛ,
НИЕ АКО НЕ СИ ПОМОГНЕМ НЯМА КОЙ.
ТАКА СЕ ЖИВЕЕ И ЩЕ СЕ ЖИВЕЕ.
ТОЛКОВА Е ПРОСТО
ПОМАГАЙ НА БЛИЖНИЯ СИ, АКО ИМАШ ВЪЗМОЖНОСТ, АКО НЯМАШ СЕ МОЛИ И ТОВА НЕ Е МАЛКО.

24.12 2014 в 10:45

Стига с тези таблети наистина. Жената е болна от гуша трябва да се полекува в болница.

24.12 2014 в 07:20

След работа и прочетени негативни новини, прочетох и тази и мога да си легна и заспя щастлив.

Дайте повече новини за такива неща. Мислех да им пратя 2-3 куфара с разни неща за България. Даже и след месец, като се прибирам, мислех да мина от там и да оставя още.

Радвам се, че семейството е получило, каквото им е нужно, нека помогнем и на други.

Политици и държава ни забравиха, нека сами си помагаме...

24.12 2014 в 00:14

Колко много можем заедно, а?

23.12 2014 в 16:27

Така , браво на всеки който е помогнал по някакъв начин , а сега нека някой който има възможност да осигури възможност на тези хора от тук нататък да си стъпят на краката за да могат сами да осигуряват всичко нужно на тях и децата им , някаква работа .
Според мен най - добрият начин да помогнеш е като осигуриш на човек възможността да си изкарва хляба , а не като му даваш хляб . :) и пак браво на хората които са се отзовали

23.12 2014 в 14:54

Да има повече новини как си помагаме, как се развиваме. Дано един ден да няма новини за хора в нужда и да няма такива хора.

Стига политика! Стига сте писали за хрантутниците от всички партии! Сигурен съм, че и тук ще се намерят индивиди, които ще обърнат всичко на политика кой за какво бил виновен...