Данъчната кампания в София започва от днес

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2017 в 07:00 1876 0

Снимка sxc.hu

От 1 февруари собствениците на недвижими имоти в Столичната община могат да плащат местни данъци и такси за 2017 г., съобщава зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов, цитиран от пресцентъра на общината.

До 10 дни ще бъдат изпратени и съобщенията за дължимото на хартиен носител.

Срокът за ползване на 5 процента отстъпка от данък недвижими имоти и данък МПС е 30 април т.г., при условие, че собствениците платят дължимите суми наведнъж. За такса битови отпадъци отстъпка не се предвижда.

Задълженията могат да се плащат и на равни вноски. Срокът за данък недвижими имоти и данък МПС е 30 юни 2017 г. за първа вноска, 31 октомври за втора вноска.

При такса битови отпадъци срокът е 30 април 2017 г. за първа вноска, 30 юни - втора вноска, 30 септември - трета вноска и 30 ноември - четвърта вноска.

Плащането може да се извършва във всеки от данъчните отдели на районните администрации на Столичната община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Касите разполагат и с ПОС устройства.

Друга възможност за плащане на местни данъци и такси е по банков път или през интернет страницата на Столичната община, където могат да се правят и справки. За това са необходими партиден номер и ЕГН /или Булстат/ПИН номер, издаден от данъчните отдели на общината. Справки могат да се правят и от електронната страница на НАП с издаден от приходната агенция ПИК.

Кампанията за плащане на данъка върху моторните превозни средства в София тази година започна още на 5 януари тази година, припомнят от общината. Така столичани имаха един месец повече да ползват отстъпката от 5 на сто върху този местен данък.

Планираните в бюджета на София за 2017 г. приходи от данъци и такси са 623,5 млн. лв. В това число влизат 102,5 млн. лв. от данък недвижими имоти, 79,5 млн. лв. от данък МПС, а от такса битови отпадъци - 189 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови