Daikin пуска на пазара климатици BLUEVOLUTION – докоснати от бъдещето

OFFNews 16 май 2016 в 10:34 4236 0

Отличаваща се с добър външен вид и интелигентни технологии, новата гама климатици Bluevolution е разработена за максимално улеснение при ползване и ниски експлоатационни разходи, като същевременно създава здравословен климат в помещенията. Моделите за 2016 г. включват новата Daikin Emura, базирана на отличения с награди дизайн на своите предшественици и напълно нови вътрешни тела FTXM и външни тела тип "мулти".

Проектирана от Daikin в Европа за европейския пазар, новата гама Bluevolution за 2016 г. е с енергиен клас до A+++ за максимална енергийна ефективност при отопление и охлаждане. Всички климатици са оптимизирани за сезонна енергийна ефективност, като се отчитат местните климатични зони и сезонни температурни разлики през годината. Практически безшумни при работа, климатиците Bluevolution използват най-новите разработки в технологията за климатизация и така осигуряват оптимален комфорт. 

Сензори с интелигентно око автоматично регулират въздушния поток, за да сведат до минимум теченията и да намалят мощността, когато в помещението няма хора. Триизмерният въздушен поток осигурява равномерни температури в цялата стая.

Новата гама вътрешни сплит тела FTXM включва най-новата технология Flash Streamer на Daikin, която използва високоскоростни електрони за разграждане на алергени, миризми и бактерии, не позволява натрупване на плесен и вируси, като пречиства въздуха само за 10 минути - до три и половина пъти по-бързо от естествената вентилация. Тази технология се предлага и като част от Ururu Sarara - водещата сплит система на Daikin.

За системи мулти сплит е възможно управление на максимум пет тела от една централизирана система с жичен контролер или безжично чрез допълнително приложение, което позволява дистанционно управление. Телата могат да се предназначат за отделни зони и в зависимост от потреблението на енергия да се определят модели на потребление. Така може да се спести енергия и да се наблюдава разхода на енергия за отопление и охлаждане. Същите управления се предлагат и за единични сплит системи.

Новата гама Bluevolution за 2016 г. използва хладилен агент R-32, който представлява алтернатива с по-ниско въздействие върху околната среда, осигуряваща на домакинствата достъпен комфорт и максимална ефективност. Безопасен при работа, той вече е напълно съвместим с новите разпоредби на ЕС за използване на хладилни агенти в домашни системи за климатизация, които трябва да бъдат въведени през 2025 г.

Партньорска публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови