Да се погрижим за косата в студеното време

OFFNews 22 ноември 2021 в 11:36 1714 0

Обичаме зимата заради вълшебната атмосфера по време на празниците, свежестта на утринния въздух и красивите бели пейзажи, но това е идеализирана представа за сезона и като всяко нещо, той си има и своите недостатъци. Ниските, смразяващи температури и силните ветрове със сигурност не са най-добри приятели на косата ни и за да направим щетите от тях по-малки, е добре да сме запознати с влиянието им и да вземем необходимите мерки на време. В следващите редове ще ви дадем няколко съвета, с помощта на които да поддържате кичурите здрави и жизнени до затоплянето на времето.

Продуктите

Както кожата, така и косата ни изисква смяна на продуктите, които влизат в обичайната ни разкрасителна рутина, тъй като всеки сезон има специфични нужди и вреди, които може да нанесе. Това, което трябва да знаем за студеното време и ниските градуси е, че изсушават значително косата, затова и тогава е възможно да забелязваме повече нацъфтели връхчета. За да си помогнем е добре да се запасим с подхранващи и овлажняващи шампоани и най-вече маски за коса, в състава на които влизат ценни масла, например от карите или арган.

Минусовите температури, снега и високата влажност не се отразяват добре и на цвета на боядисаната коса, затова трябва да намалим стреса върху него до минимум. Съветите на професионалните коафьори са да използвате безсулфатни шампоани, тъй като те не съдържат агресивни към пигмента вещества и го запазват за по дълго време. За улеснение прилагаме богат каталог https://makeup.bg/brand/29283/, в който можете да откриете такива. Не на последно място, използвайте овлажняващи спрейове периодично през деня, за да предотвратите статичното електричество, тъй материите на дрехите често предразполагат такова. Косата ни се трие постоянно в шаловете, шапките, яките на пуловерите и палтата ни, в резултат на което се наелектризира и цъфти много по-интензивно. Затова се старайте да я овлажнявате по-често.

Процедурите

Не прекалявайте със сешоара, тъй като той изсушава допълнително кичурите, които са били изложени на студа. За да избегнете нежелана настинка, все пак можете да подсушите в корените и да оставите дължината да изсъхне естествено, ако помещението е достатъчно топло. Още една препоръка от специалистите е да не миете косата си с гореща вода, колкото и да ви е студено. Високите градуси на водата отварят кутикулите, в резултат на което те се дехидратират и пигмента избледнява, губейки блясъка си. Опитвайте се да редуцирате до хладка на допир вода, за да запазите естествения жизнен и сияен вид на прическата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!