Да помогнем: Самотен баща с тежко заболяване се нуждае от средства за скъп медикамент

OFFNews 11 октомври 2022 в 12:52 3151 0

Светлозар Дончев

Снимка Личен архив

Светлозар Дончев с децата си

48-годишния Светлозар Дончев е самотен баща на две деца с диагноза с болест на Бюргер (Buerger's Disease). Той е сред малкото хора с това заболяване у нас и от 2019 г. се бори, за да не бъдат ампутирани краката му.

Преди да заболее, Светлозар е имал сигурна и постоянна работа, с която е издържал и изхранвал двете си деца, за които сам се грижи. Болестта обаче го прави нетрудоспособен и проблемите му започват да се задълбочават. За съжаление поддържащата и животоспасяваща терапия на Светлозар не се покрива от НЗОК и той изпада в невъзможност сам ди си купи скъпоструващите медикаменти за своето лечение, както и да закупи храна и дрехи за двете си деца.

Когато всичко изглежда безнадеждно, приятели на Светльо проявяват милосърдие и солидарност и организират няколко дарителски кампании, чрез които са събрани средства за лечението му в Турция. За терапията и рехабилитацията му обаче сега са нужни още средства, с които мъжът не разполага.

Терапията на Светлозар се извършва със скъпоструващия медикамент "Проставазин", а необходимите за него средства са 3000 лв. Поради заболяването си в момента Светлозар не е трудоспособен и няма никакви доходи. Именно затова приятелите му решават да организират последна дарителска кампания, чрез която да бъдат събрани необходимите средства за скъпоструващия медикамент.

"Всяко направено добро се връща и нека всеки един от нас да отвори сърцето си и да направи добро, с което да помогне на Светлозар да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работата и грижата за двете си деца", призоваха приятелите на Светльо.

Сметката, по която може да дарите средства и да помогнете на Светлозар, е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102
BIC: SOMBBGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
PayPal: Svetlozar Donchev
Телефон за връзка със Светлозар е: 0877717471

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови