Да помогнем - 15-годишната Нори се нуждае от операция на гръбнака в Турция

OFFNews 10 май 2023 в 13:58 1647 0

Елеонора Фенеркова

Снимка Личен архив

Елеонора Фенеркова

Семейството на 15-годишната Елеонора Фенеркова се обръща за помощ към дарители, за да може момичето да се подложи на скъпоструваща операция на гръбнака в Турция.

Преди две години семейството открива, че детето има сериозно гръбначно изкривяване - поставена ѝ е диагноза ювенилна идиопатична сколиоза. Заради високия градус на изкривяването ортопед препоръчва категорично операция, която е тежка и рискова. Без нея  детето се обрича на прогресивно и мъчително изкривяване. Толкова сериозно, че белият дроб и други органи не могат да се развият нормално, а един ден болките стават нетърпими.

След като опитват всички възможни методи да забавят процеса на изкривяване - гимнастика, физиотерапия, постоянно носене на корсет, близките са убедени, единственото, което ще помогне на Нори, е операция по метода VBT (Vertebral Body Tethering) - техника, която използва гъвкава връв, прикрепена с винтове към гръбначния стълб.

Операцията се извършва в Турция, в специализирана клиника, където дават гаранция за пълно оздравяване. Цялата сума е непосилна за семейството и то се нуждае от помощ. Според предварителната оферта от клиниката сумата, която е необходима, е 106 000 лв. (офертата и други документи можете да видите в платформата, където е обявена кампанията).

Елеонора е прекрасно младо момиче, което обича да рисува и танцува. Много бихме искали да расте здрава и усмихната. Да продължи с любимите си занимания - уверено и без болка, споделят нейните близки.

Как да се включите с дарение

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки