Д-р Елеонора Лилова участва в инициатива за децата, чиито родители са в затвора

OFFNews 17 май 2018 в 13:23 1160 0

Д-р Елеонора Лилова участва в експертна група за създаване на национална мрежа, подкрепяща родители в затвора и техните деца.

Проектът стартира у нас в партньорство между Сдружение „Дете и пространство“ и мрежата „Деца на затворници – Европа“, член на Федерацията „За връзка деца – родители“ /FREP/.

“Вярвам, че осигуряването на семейна среда и пълноценно общуване на хиляди деца с техните родители в затвора ще им даде крила и възможност да сбъднат мечтите си, защото до тях има хора, които им даряват своята любов, емоционална и морална подкрепа.” заяви д-р Лилова.

Тя заяви още, че ще работи в тясно сътрудничество с организаторите на инициативата, за да може с общи усилия да се гарантират правата на децата и да се създаде безопасна и благоприятна среда за развитието им.

Инициативата е изключително важна и ще засегне 12 500 български деца, които имат баща в затвора. Крайно необходимо е да бъде установена система от грижи, подкрепяща връзката родител – дете в тази твърде неблагоприятна за двете страни ситуация.

В експертната група участие взеха още Лиз Ер, Изпълнителен директор на СОРЕ (Мрежа за деца на затворници в Европа), комисар Юлиян Шемширов – началник на отдел „Социални дейности и възпитателна работа с правонарушителите“ в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, д-р Весела Банова, психоаналитик, Зам.председател на Сдружение „Дете и пространство“, Елена Чурукова – главен експерт в сектор „Международно
сътрудничество и професионална подготовка на персонала“, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!