Човекът без лице се бори с рак на дебелото черво

OFFNews 18 февруари 2014 в 09:13 10688 0

Петър Железов - мъжът без лице.

Петър Железов от шуменското село Хан Крум, който преди години стана известен като мъжът без лице, отново се бори за живота си, съобщи Нова телевизия. 

Проблемите на Железов започват през 1991 г., когато заради усложнения заради проблем със зъб, той буквално остава без лице.

След десетки операции лицевите му тъкани са частично възстановени след операция в германския град Щутгарт.

В края на миналата година обаче се изправя пред нов здравословен проблем - поставена му е диагноза рак на дебелото черво. Последвали са операции в началото на януари.

При тях лекарите са изрязали част от дебелото черво и част от пикочния му мехур и той трябва да е на катетър до края на живота си.

Следващите няколко месеца ще са решаващи за Петър. Първо той трябва да се възстанови от последните операции, след което лекарите да преценят ще може ли да се подложи на следваща интервенция, за да възстановят му отделителната система.

Петър и близките му са изключителни благодарни на всички хора, които до момента са им помагали със средства. Семейството обаче няма достатъчно пари за нова операция и отново ще има нужда от помощ.

Жена му напуска работа, за да е близо до съпруга си и да му помага в битката с болестта. За да изкарва пари, Милена решава да прави мартеници, които после продава в Шумен.

Семейството разчита само на тези средства, както и на пенсията на Петър и социални помощи, но те трудно стигат за лекарствата и възстановяването на мъжа.


Дарителската сметка на Петър Железов в банка ДСК: BG59STSA93000002169597

Телефонът на съпругата му Милена е 0897 890 887

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови