Чобанов: Говори се за схеми за прием в детските градини, доказателства няма

OFFNews 19 януари 2018 в 09:43 3407 2

Снимка бТВ

Фактът, че едни и същи деца едновременно са в списъците на чакащите за детски градини и в тези на току-що класираните и вече посещаващи заведенията, не говори за схема за прием „по втория начин“.

Това заяви зам.-кметът по образование в София Тодор Чобанов по бТВ. Той показа документ, че всички деца, чиито имена бяха открити и в двата списъка, са приети законно.

По думите му проверки за евентуални нарушения се правят ежедневно. При съмнения, че здраво дете е прието като хронично болно, се подава сигнал на регионалните здравни инспекторати. До момента нито едно от тези съмненията не се е потвърдило, категоричен бе Чобанов.

Създаде се едно много сериозно заблуждение относно начина за приемане на деца в детските градини. Разстройва ни демонизирането на цялата система за прием, заяви той. Говори се за схеми, без да има доказателства и факти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

2

kokoten

19.01 2018 в 13:33

Мушморок....доказателства няма,а схеми има....аман от мошеници...ей,софиянци,да се вземете в ръце и да изринете тази герберастка паплач,станахте за смях на цяла България,нали сте най-умните....