Чисто новият тротоар при Медицинска академия в София пропадна отново

OFFNews 11 януари 2021 в 18:17 6192 1

Тротоарът, изграден преди месеци при Медицинска академия пропадна, алармираха от Спаси София.

Той бе направен в рамките на строителството на новата линия на метрото.

От Спаси София припомниха, че през август, дни преди откриването на новата линия на метрото, отново е имало пропадания на същия този тротоар, както и в съседната градинка при метростанцията на ул. Георги Софийски.

"Там новопосадените фиданки бяха с над два метра под нивото на земята, което е ясен знак, че почвата в района на метрото не е добре укрепена и има опасност от срутвания", добавиха от Спаси София.

Те добавиха, че според експерти, продължаващото пропадане вероятно се дължи на лошо уплътнената почва, която се отмива от дъжда, както и заради промяната в подпочвените води, в резултат от строителството на метрото.

"Във всеки случай очакваме незабавно обяснение защо току-що пуснат обект, който трябва да ни служи десетилетия напред, продължава да пропада и да създава опасности за преминаващите. Надяваме се да не се стигне до голям инцидент и да се предприемат мерки, за да не се повтори ситуацията от август, когато от Общината игнорираха сигнала ни за проблема", категорични са от Спаси София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!