Частично бедствено положение в Елин Пелин

OFFNews 18 юни 2023 в 12:04 2033 0

Наводнение

Снимка БНТ

Частично бедствено положение обявиха в Елин Пелин

Частично бедствено положение е обявено в община Елин Пелин след пороите. То е в сила за селата Столник, Чурек, Голема Раковица, Потоп и Елешница.

Реката е заляла къщи и дворове в селата Елешница и Столник. Положението е овладяно, но работата на терен продължава, съобщават от общината, цитирани от БНТ. Дарени са над 2000 чувала за пясък от Пожарна безопасност.

Поставени са над 4000 чувала с пясък по брега на реката, но тя продължава да се пълни с вода. Кметове и кметски наместници са по поречието на Лесновска река. На всеки мост има дежурни, а информация се получава на всеки час.

През последните часове, въпреки че дъждът намаля, не спря да вали. В този момент р. Лопушна е в коритото си и в с. Голема Раковица положението е спокойно. Няма промяна в нивото на язовира, която да предизвиква притеснения, посочват още от община Елин Пелин.

Положението постепенно се нормализира. 

Временно бе ограничено движението по пътя София - Ботевград в района на с. Долни Богров заради прелялата река Лесновска, информираха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Движението се осъществяваше по обходен маршрут.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!