Часове наред близки на премазана в катастрофата не знаят: от МВР казват само, че... инициалите съвпадат

OFFNews 07 юли 2022 в 08:38 6236 2

Антоанета разказва как родителите на убитото на пътя момиче са разбрали, че жертвата е дъщеря им.

Снимка Кадър: Нова тв

Антоанета разказва как родителите на убитото на пътя момиче са разбрали, че жертвата е дъщеря им.

Часове наред близки на премазана в ужасяващата катастрофа от 5 юли млада жена не знаят, че именно тя е една от жертвите. Знаят само, че момичето го няма и на телефона му не отговаря никой. В полицията удрят на камък и се обръщат към медия.

Родителите семейството търсят дъщеря си и звънят в болници, звънят и в Четвърто районно управление на полицията. Оттам им казват единствено, че... инициалите съвпадат. И това е всичко. Препращат ги към КАТ. По-късно името се потвърждава.

Преди това, в опит да помогне, Антоанета Куюмджиева - близка на семейството - звъни в Нова тв и моли журналистите да ѝ помогнат за изясняване на самоличността.

"Получихме съдействие от "Пътна полиция" и ни изпратиха в следствието. Обърнахме се към вас за помощ, защото не можехме да я намерим. Надявахме се това да не е тя. Не сме спали. Искаме правосъдие. Никой не заслужава да си отиде по този начин. Това са деца. Тя се прибираше и трябваше да се види с моята дъщеря. Видях я няколко часа преди това. Беше едно прекрасно дете. Ще ни липсва страшно много. Не може подобни хора, като Георги Семерджиев, да бъдат оставяни безнаказани", сподели в ефир Куюмджиева.

Жертвите от катастрофата са две жени на 22 и 26 години.

Семерджиев е извършителят. Криминално проявен бивш футболист с над 50 нарушения на пътя, който едва вчера - след като премазва две жени в катастрофа след гонка час преди полунощ на 5 юли - бе арестуван. Шофирал е без книжка Ауди Q7 с фалшиви немски номера. Карал е с над 200 км/ч в час и от удара в асансьора на метростанция "Европейски съюз" се разцепва. Вътре са открити две сини лампи и полицейска палка. Когато книжката му е отнета на 11 юни, той е шофирал под влиянието на наркотици, но не е арестуван от полицаите от 7-мо Районно управление на полицията.

Снощи на лобното място на двете момичета граждани се събраха на спонтанен протест, за да кажат НЕ на корупцията в полицията и безнаказаността за престъпленията на пътя и за да почетат паметта на жертвите. Днес те призовават отново за протест на същото място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

07.07 2022 в 11:39

Познавам един джигит, по-разумен и сдържан от този урод, но просто не е от криминалния контингент. Та той тук шофира рисковано и само формално спазва законите, когато може ги нарушава.

Същия маймун ми разказваше, че когато бил в Гърция карал дори по-бавно от ограниченията, бил уставен, мигачи, престрояване - както си трябва. Питах го защо - защото там сваляли номерата на колата и имало 2000 евро глоба. При по-големи нарушения и я конфискували.

Можело значи ...

-240

1

редовно четящ

07.07 2022 в 09:58

Някои екземпляри просто нямат право да бъдат живи! Нито затвор, нито санкции ще ги оправят!