Бурята нанесе сериозни щети във Врачанско

OFFNews 22 декември 2019 в 12:59 1900 0

През изминалото денонощие скоростта на вятъра в община Враца и част от община Мездра, в района на с. Моравица достигна 97 км/ч. Силният вятър нанесе щети на сгради и съоръжения в областния център, съобщават от областната администрация.

В близост до кръстовището на бул. „Руски“ са паднали тухли от стена на сграда, част от изолация на бул. “Демокрация“, 23, ламарини от сградата на Военно окръжие, ламаринена конструкция на бул. “Христо Ботев“, 140, улуци и ламарини от сграда на ул. “Ивайло“, 2, както и паднала улична лампа на Крайречен булевард. Щетите се отстраняват от екипи на Пожарна безопасност и защита на населението по подадени сигнали на граждани и институции. ПБЗН – Враца отстранява и паднали дървета на ул. “Текстилец“, ул. “Дико Илиев“, ул. “Васил Кънчов“ – в района на Митницата и Картинг пистата. 

Екипи на ОП“БКС“ – Враца работят по отстраняват паднали ламарини пред бл. “Орбита“, 3 и стълб на уличното осветление пред блок № 11 в ж.к. “Дъбника“.

Без цялостно електрозахранване към момента е с. Челопек , а частично прекъсване, поради паднали жици има на ул. „Стара планина“, ул. „Цар Борис“ в гр. Враца и с. Моравица.

По информация на ВИК – Враца, няма нарушаване на водоподаването в област Враца.

Областно пътно управление – Враца информира, че няма затворени пътища на територията на областта.
По отстраняване на авариите по електрозахранването, работят екипи на ЧЕЗ.

За останалите общини от област Враца, по информация на дежурните по Общински съвети за сигурност, вятърът е бил слаб и няма постъпили сигнали за нанесени щети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови