БСП-София поиска спешно изслушване за аварията в метрото

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2021 в 12:17 1536 0

Членовете на Комисията по транспорт и пътна безопасност на СОС от БСП Калоян Паргов, Альоша Даков и Михаил Ставрев, заедно с двамата си колеги от „Демократична България“, поискаха спешно изслушване на ръководството на „Метрополитен“ ЕАД във връзка с аварията по трасето на третия метродиаметър.

Според Правилника за работа на СОС, петимата общински съветници, които са повече от 1/3 от състава на 13-членната комисия, имат право да поискат извънредно заседание. Целта е да получат подробна информация за ситуацията и причините, предизвикали деформацията на релсовия път в участъка между станциите „Театрална“ и „Хаджи Димитър“, само 5 месеца след пускането в експлоатация на третия лъч на метрото.

Днес председателят на транспортната комисия в СОС обясни, че проблемът с пропадането на релсите може да се окаже много по-мащабен и намекна за проблем с качеството на използвания при строителството бетон.

Аварията в третия лъч на метрото не е класическа като пропадане на релси, ще изследваме и качеството на бетона, все още има повече въпроси, отколкото отговори, каза той.

Изпълнител на този участък от метрото е Трейс груп.

Ще търсим има ли отговорност на проектанта, на строителя, има ли грешки при изпълнението, странното е, че тази линия е в експлоатация от лятото на миналата година, заяви Контрера пред БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови