Бригаден генерал Николай Караиванов: Армията дава възможност за личностно развитие

OFFNews 09 октомври 2019 в 19:00 3211 0

Армията е институция, което дава възможност за личностно развитие, възпитава в чувство за отговорност, дисциплина, екипна работа, психическа устойчивост, изгражда добри физически качества, учи на точност и коректност. Това каза пред журналисти в Силистра по време на кампанията „Бъди войник“ началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов днес, 9 октомври.

Той отбеляза, че чрез подобни събития гражданите имат възможност да видят отблизо Българската армия, да се докоснат до живота на военнослужещите, които поддържат бойна готовност и се стремят към повишаване на бойните си способности.

Стотици ученици, граждани и гости на Силистра посетиха информационната борса и с интерес разгледаха показа на техника и въоръжение в рамките на кампанията.

Преди традиционния концерт бригаден генерал Николай Караиванов връчи на 15 заслужили общественици, ветерани и жители на Силистра и региона, отличени със заповед на министъра на отбраната, юбилейни медали „100 години Първа световна война“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови