Божков: Отнемането на лиценза на Еврофутбол е поредната цинична показност на сила

OFFNews Последна промяна на 26 март 2020 в 11:07 5559 1

Бизнесменът Васил Божков, който е подсъдим по 11 обвинения, излезе от анонимност с позиция за случващото се в страната, разпространена от Нове холдинг. Хазартният бос е задържан в Обединените арабски емирства и не е ясно кога и дали ще бъде екстрадиран. 

Вчера бе отнет лицензът на една от фирмите му Еврофутбол.

"Приетото вчера решение на група чиновници да остави над 2300 души без работа в момент на глобална пандемия и икономически колапс показва липса на държавност и безпрецедентно лицемерие не само към тези хора, но и към цялото българско общество.

Временното отнемане на лиценза на Еврофутбол е поредната цинична показност на сила с необмислени последици. Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика", се казва в позицията.

Според Божков некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет. Той пита не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?

"Във времена на криза доверието във властта е определящо за последиците върху държавността и обществото.

Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано? 

Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон, могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му - също", възмущава се хазартния бос.

Той допълва, че ако сте работодател, служителите ви могат да бъдат задържани, а бизнесът – заграбен или национализиран.

В бизнеса имало правила, които не зависят от желанието за лични облаги на властимащите.

"Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България, хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи. За пореден път се руши с идеята за лично облагодетелстване. Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси", казва Божков.

Целенасочените действия в посока тотален срив на икономиката ни, в комбинация с умишленото закриване на работещи компании във време на международен колапс, неизбежно поставяли въпроси. "Въпроси, към които нито аз, нито всеки мислещ българин можем да останем безучастни".

Той заявява, че не може да е безучастен и когато съдбите на негови служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. "И искрено съжалявам, че оцеляването на милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората. Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт“, казва още Васил Божков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5740

1

Косьо Генчев

26.03 2020 в 15:11

Добър ден, другарки и другари.
Пак ли спите? Или ви е страх да споменете името на Васил Божков повече, отколкото страха ви от коронавируса.
Аз не съм "фен" на Божков. Не го познавам и той не ме познава. Никога в живота си не съм си купил талон за търкане от "игричките" му, както и никога не съм правил залагания към която и да било "букмейкърска" къща.
Винаги съм бил зле настроен към всякакви частни антични колекции и към неспазването на ЗАКОН ЗА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО, където от ясно, то по-ясно не може е казано:
Чл. 2а. (Нов - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) (1) Културните ценности, археологически обекти по смисъла на чл. 146, ал. 1, произхождащи от територията и акваторията на Република България, са публична държавна собственост.

Независимо от горното днес подкрепям напълно написаното от Васил Божков!
Подкрепям го с ясното съзнание, че не е луд този, който яде баницата. Луд е който му я е дал!
Обвиняеми в този смисъл са всички български правителства, започвайки от Симеон Сакскобурготски.