Борисов уволнява шефката на Агенцията за закрила на детето заради дома в Габрово

OFFNews 24 януари 2018 в 12:26 7810 8

Снимка OFFNews

Офелия Кънева

Премиерът Бойко Борисов е внесъл предложение до Министерския съвет за освобождаването на Офелия Кънева като председател на Държавната агенция за закрила на детето, съобщават от пресцентъра на МС.

За временно изпълняващ длъжността се определя д-р Валентин Димитров, заместник-председател на агенцията.

Разпоредено е също така Главният инспекторат на Министерския съвет да направи цялостна проверка на дейността на ДАЗД, в която специално да бъдат анализирани извършените наблюдение и контрол на специализираните институции за отглеждане на деца относно спазването на правата на детето.

Мотивът за предложената от премиера Борисов промяна в ръководството на ДАЗД е непредприемането на адекватни мерки срещу насилието в дома за деца и младежи с увреждания „Хризантема“ в Габрово.

Вчера стана ясно, че Комисията за защита от дискриминация се самосезира по случая с агресията спрямо деца в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Хризантема" в Габрово. Повече за случая вижте на този линк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

25.01 2018 в 00:00

И по същата тая истамбулска конвенция, и вървящото с нея ювенилно право, за която толкова настоява ББ, в скандинавско вече щяха да му взели внучетата. И от майка им. Задето е пуснал снимките им в интернета, с незамазани с фотошопа лица.
Излиза, че си плаща в инстаграма ли, във фейсбука, забравих. Да не го баннат.
Борба с корупцията, казваш?
Вярвам, вярвам ...

23293

8

Стефан

24.01 2018 в 23:45

"Бий самара - да се сеща магарето".
Ако беше захванал да навива рогата на идиотките овреме - другите щяха да се стреснат също овреме. И тъпо НЯМАШЕ да правят простотии. Нито даже с болни сирачета. Хич да не знаеха друго - щяха да знаят, че за простотии бият. А те чисто и просто не го и подозират, сега сигурно са обидени, а не засрамени.
Разбира се, че е прокурорска. За детска порнография, работодателите на ББ дават по 200 - 300 години затвор, а това Е порнография, щом е за пари. И 1 стотинка да е хонорара. И щом няма паспорт, а тя го няма с две години ли, колко беше.
Но ББ не реагира - как да затрие топ парче от любимата си музика.
"Изкуство, Сър!"

23293

6

Стефан

24.01 2018 в 23:15

А защо не я уволни още заради голия задник на малолетната чалгаджийка - дъщеря на чалгаджия? Щото му харесваше? Кой от двамата?
Ако беше за онова - нямаше да има повод сега. Просто нямаше да има толкова кухи лелки.

17156

1

aviatora

24.01 2018 в 12:41

Мутрата само си измива лайняните ръчички мутренски, като уволнява хората, които наистина си вършат работата.
 
X

Подкастът на OFFNews