Борисов: Утре започвайте да копаете тръбопровода за Перник, тръбите идват до 2 дни

Ирина Евгениева Последна промяна на 29 януари 2020 в 11:16 5230 4

„Утре започвайте да копаете траншеите. Първите два километра тръби пътуват и ще са тук до няколко дни, така че да не губим часове, не дни, в строителството“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет. 

Той припомни, че вече има одобрен план за водата в Перник от Столичния общински съвет, както и готов проект, който вчера беше предоставен в началото на редовното правителствено заседание.

Водопроводът ще струва 26 милиона лева, но според Борисов това е единственият начин перничани да имат вода по-най-бързия начин, в рамките на 30-40 дни.

Борисов посочи, че по време на управлението на БСП и ДПС, които по думите му днес отново са показали модела, който искат да е алтернатива на ГЕРБ и ОП, водопроводи не са подменяни.

„За да не могат да кажат – ето, ние работихме, а когато дойдоха ГЕРБ и Патриотите, това спря. Кметът на Перник излезе и им каза, че от 70 години водопроводът не е сменян. Те излизат и казват, че ГЕРБ и ОП сме спрели водата. Това, че 70 години не е ремонтиран ще ни струва 60 милиона за Перник допълнително, извън водните цикли, но ще го направим. Дават ни срок 40 дни. Аз мисля, че в рамките на 30 дни трябва да обещаем на перничани и да се работи денонощно“, допълни министър-председателят.

Борисов каза, че министърът на околната среда и водите Емил Димитров му е представил доклади, които пораждат съмнения, че ВЕЦ-ове подават нощем ток до Енергийния системен оператор.

„В следващите 1-2 дни запечатваш, спираш. МВР му съдейства с всички необходими за това служители. Искам още днес, защото НЕК нещо се ослушвали, да провериш, Теменужке, лично и да го съобщиш на Димитров за два ВЕЦ-а, които ни съмнява, че са работили нощно време, дали са подавали ток към Енергийния системен оператор – и ако е така, запечатваш и спираш“, нареди премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16696

4

Новак

29.01 2020 в 17:13

Само каква наглост - този бастиса един 100 хиляден град и сега ще се изкара велик!
Ако и сега овчия народ Му повярва значи си заслужаваме само такива мутри да ни работят изотзад.

8162

3

sawall

29.01 2020 в 14:49

Бойко, а в Свищов кой смени водопровода и открадна парите? Кой от 12 години (с прекъсвания) е (без)отговорен за околната среда? За водите? #КОЙ? Не си ли ти в крайна сметка? Или хората на които се отчиташ?

21765

2

Victimized

29.01 2020 в 14:42

Лойко много бързо действа като му запари на дебелия дирник, но на всички ни писна от реакционистка политика

13355

1

aviatora

29.01 2020 в 12:09

МУТРАК