Борисов с грижа към строители на виадукт: Работете, но се пазете

OFFNews 04 май 2019 в 17:17 3775 0

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира строително-ремонтните дейности на виадукта при 20-ия км на автомагистрала „Тракия“ край Вакарел, съобщи правителствената пресслужба.

Ремонтът се извършва в дясното платно и обхваща горното и долното строене на пътното съоръжение. Виадуктът е един от трите моста на магистрала „Тракия“, които в момента се ремонтират от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД.

Строително-ремонтните дейности по тях ще приключат до активния летен сезон.

„Тези стари мостове при първото земетресение могат да паднат. На практика се правят чисто нови мостове, понеже хората пътуват повече“, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

Той заяви пред работниците на обекта, че е искал да види при какви условия работят дори в събота и то на 70 метра от земята.

„Исках да уверим хората, че като тръгнат за курортите, ще е готово. Работете, но се пазете“, добави премиерът пред екипа на магистралата.

Работниците казаха на министър-председателя, че дейностите по горната част на виадукта включват авариен ремонт на асфалтовата настилка, хидроизолация, изравнителна бетонова плоча, тротоарни конзоли и др. А долното строене се укрепва срещу земетръс със специални устройства и се усилват устоите. Премиерът добави, че е инспектирал ремонтите и на автомагистрала „Хемус“, където също усилено се работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови