Борисов притеснен от проверката срещу ген. Шивиков

Последна промяна на 17 юни 2015 в 22:02 6149 8

Генерал Димитър Шивиков.

"Не можеш да имаш началник на "Военна полиция", който да вкарва генералите в прокуратурата, без да ти докладва", каза Бойко Борисов на военния министър Николай Ненчев днес по време на заседание на кабинета.

Премиерът изрази опасение относно начина, по който е направена проверката срещу командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков.

Президентът също е разтревожен от случилото се. Борисов подчертава, че трябва да бъде оказана всякаква помощ на генерала, въпреки че не трябва да се месят на съдебната власт.

"Проблемът е, че ако съдът реши, че няма основание да бъде повдигнато обвинение, ние не можем да го върнем повече в системата. Веднъж напуснал системата, той не може да се върне. Можем да направим много бърза промяна в закона, ще направя среща с парламентарните групи, за да ги помоля в рамките на десетина дни да направим промяна в закона, така че да гарантираме и да запазим авторитета и статута на тези хора", казва Ненчев.

Христо Иванов заяви, че военното правосъдие си създава работа, за да оправдава съществуването си. 

"Роман може да се напише за начина, по който хвърляме обществен ресурс да поддържаме една абсолютно излишна система", казва той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2015 в 23:24

Преди 19 години ми беше командир на батальон в парашутната бригада, тогава майор Шивиков. Помня го като свестен човек, даже изпъкваше с човечност и здрав разум на фона на останалите офицери в бригадата.

17.06 2015 в 23:22

То нормалния съд и прокуратура не работят както трябва , остава и военния съд да работи като хората , там пък точно дето никой ама никой няма идея какво става . А пък ако направят така , че военните дела да минават през стандартната прокуратура , тя работата стана дебела , ще имат да се точат не с десетилетия ами направо по четвърт век и отгоре ....

17.06 2015 в 22:46

Това е абсурдно. Ако има и 1% шанс Бойок Борисов да е прав, че човека не е виновен а си губи положението заради анонимен сигнал...Трябва незабавна реформа. Недопустимо е съда и прокуратурата да не могат да си вършат работата относно военни лица, защото ако случайно грешат разрушаватъ живота на един човек......

Нали за това има съд. Прокурора намира колкот може повече данни за сигнала представя ги в съда. Обвиняемия намира адвокат, събират и те доказателства. Съда вижда какво е положението спрямо закона и взима решение. Преди да има решение на съда, не може да си виновен.

Нали в конституцията ни май пишеше, че си невинен до доказване на противното......

17.06 2015 в 22:32


“... БОЦЕ_ЕвроФондо КАЗА!

хахахахахахахахахаха

чакам, чакам и се смея предварително, как на винету ше му спрат кранчето, а на лайното ципрас ше му налеят...““““““““


---------------------------------------------------------------

Само не ми казвай, че имаш съмнения, че “лайното Ципрас“ ще постигне своето!

И да те питам, ако Ципрас е..лайно, то какъв е Бочко Магнолията:))))))))))

17.06 2015 в 22:27

Ненчев да си взима артистката и шут в гъза! Пълна карикатура!

17.06 2015 в 22:25


МАЗНАТА ТИКВА, днес цял ден коментира генерала, аджеба това ли го интересува Обществото бе ПОМИЯР, що не станеш за час и ти генерал като Младич, да та уеба в ЛАЛАДЖИЯТА МАГНОЛИЕВ.

Що те е страх да идеш при протестиращите полицай, а насран пъзльо, плашипутаран.

Да не сте посмели да пипнете АННА ВЕЛИКА, че ще ядете дебелия и непоръбения, ТИКВОЧ!КАПИШ!!

И НАКРАЯ, ЩО НЕ КАЖЕШ НЕЩО ЗА “ЗАЛЕСИТЕЛЯ“ ДЕТО СИ НАЗНАЧИ ЛЮБОВНИЦАТА ЗА...........НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА!!!Махай мижитурките дето си ги нацвъкал начело на МВР, всички им се смеят бе ТЪПУНГЕР, сложил “ШМАТКАТА“ И “ПЕНДЕЛКАТА ЦИПОВА“ дето през час тичала в следствените арести да я ШИБАТ:)))

Още утре назначавай АННА ПРЕРАСНАЯ за шеф на МВР!!

17.06 2015 в 22:24

Гледайте сега, в днешната Българска армия почти всички са кокошкари, скатавки и болни кариеристи. Шивиков не прави изключение, макар и да е значително по-свестен от повечето генерали в Сухопътни войски.
Това, че Военна полиция и прочие ченгета могат да ти таковат майката на кариерата за една нощ е нещо, което го знае всеки лейтенант.

17.06 2015 в 22:19

... БОЦЕ_ЕвроФондо КАЗА!

хахахахахахахахахаха

чакам, чакам и се смея предварително, как на винету ше му спрат кранчето, а на лайното ципрас ше му налеят...

хахахахахахахахахаха