Борисов прати 12 пожарникари и шефа им в помощ на властите в Скопие

OFFNews 07 август 2016 в 22:16 3216 1

По разпореждане на премиера Бойко Борисов 12 пожарникари и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов заминаха за Скопие, съобщиха от МВР. Те пътуват с два специализирани автомобила с техника за реагиране при наводненията. Очаква се групата от България да пристигне в македонската столица около полунощ, където силите и средствата ще се включат в помощ на македонските си колеги за овладяване на ситуацията и подпомагане на пострадалите.

Утре предстои да бъде проведена среща между българската група пожарникари и оперативния щаб в Скопие, който ръководи действия за справяне с бедствието и да бъде уточнено дали Македония има нужда от допълнителна помощ. Координацията е възложена на началника на политическия кабинет на министър-председателя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

1

Един македонец, като по чудо се спасил от голямото наводнение в Скопие. След това побъркал всички, да им разказва как се е спасил, по време на наводнението в Скопие. След години умрял и се озовал на оня свят. Свети Петър го посрещнал на вратата и казал:
- Ти беше добър човек, затова ще изпълним всяко твое желание.
Македонецът веднага скокнал и казал:
- Искам да разкажа на всички, как се спасих, като по чудо от голямото наводнение в Скопие!
Свети Петър събрал всички. Макята застанала пред тях и тъкмо да започне, да разказва, как се е спасил от голямото наводнение в Скопие, Свети Петър му прошепва в ухото:
- Слушай, човече, аз разбира се нямам нищо против, да разкажеш, как по чудо си се спасил по време на наводнението в Скопие, обаче гледам, че в тълпата стои Ной...