Болницата в Дупница получи подарък линейка

Нели Чолашка 13 ноември 2014 в 17:19 2735 0

Дарената линейка.

По случай 60-годишния юбилей на фармацевтичния завода в Дупница на "Актавис" компанията дари модерно оборудвана линейка на Общинската болница в града, която обслужва не само Дупница, но и селища от региона.

Линейката е оборудвана със съвременна медицинска техника за оказване на първа помощ при спешни случаи - разполага с дефибрилатор, канален портативен ЕКГ- апарат, апарат за прецизна интравенозна и артериална микро- и продължителна инфузия.

„С предаността и отговорността на жителите на Дупница, в града работи една от нашите най-големи и най-модерни производствени мощности. Това дарение е израз на нашата благодарност към общността на Дупница за тяхната подкрепа през шейсетте години, през които работим тук.

Зная, че тази линейка и модерната медицинска техника са от изключителна нужда за по-добрата работа на общинската болница в града. Щастлив съм, че с помощта на Актавис, жителите на Дупница и региона ще получават по-бърза и навременна спешна медицинска помощ“, сподели Иван Урумов, директор на завода в Дупница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки