Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Болката е постоянна, белият дроб е изместен: майката на дете с критично голямо изкривяване събира пари за операция

Александра Маркарян 25 октомври 2022 в 17:00 4883 0

Емануела Станойкович

Снимка Личен архив

Емануела Станойкович

Болките в гърба и кръста започнаха, когато бях малка. Не можех да издържам да вървя на дълги разстояния. Постоянно исках да си почивам. ... В момента изпитвам трудности да стоя права и нужда постоянно да лежа – пише 13-годишната Емануела Стойнокович от Бургас.

Момичето е диагностицирано с тежко изкривяване на гръбначния стълб - идиопатична сколиоза с 57/46°.

Сега болката ѝ е постоянна, а дишането – затруднено, защото белият ѝ дроб е изместен. На моменти я пронизва режеща болка под гърдите и не може да диша, разказва майка ѝ Анна.

Диагнозата е поставена в България – сколиоза в напреднал, четвърти стадий.

„Последваха много прегледи в София и Сърбия, носене на корсет и плуване, но без видим резултат. С напредване на времето изкривяването се увеличи с 20 градуса и достигна критичните 56/45°. Поради това операцията е неизбежна“, пише Емануела.

През месец май с майка ѝ Анна заминават за болница "Аджъбадем" в Истанбул, Турция, където правят прегледи, снимки, ядрено-магнитен резонанс и нуждата от операция се потвърждава.

„Ходихме до Турция. След преглед и снимки д-р Аланай от клиника Аджибадем потвърди нуждата от спешна операция на гърба ми, поради прогресивния ми растеж“.

През август става известна и сумата – приблизително 100 хил. лева, без необходимото за пътуване и престой, и Анна започва дарителска кампания, защото те не са по силите ѝ. В направена за целта Фейсбук страница, озаглавена "Заедно за Еми", тя публикува и документи от лечебните заведения. Там периодично публикува и информация за събраните дарения в създадената за целта благотворителна сметка на името на дъщеря ѝ. Към днешна дата, 25 октомври, сумата в нея е 3 360 лева.

Тези средства могат да бъдат изразходени само след разрешение от съдия и представени от мен фактури. Ако бъде събрана по-голяма от необходимата сума, тя ще бъде върната на дарителите – аз не мога да я похарча, банката няма да разреши това, уточнява Анна.

Трябва да направим операцията в срок до четири месеца, от които измина един, допълва майката. Двете с дъщеря ѝ молят за помощ всеки, който има желание и възможност да откликне.

Сметката е:

Титуляр: Емануела Деянова Станойкович
IBAN:BG06RZBB91551015108553
BIG:RZBBGSF
KBC БАНК
Основание За Еми

Публикуваме снимките и документите с разрешението на Анна Генова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews