Бойко Станкушев: В убийството на Къро съзирам руски почерк

OFFNews 27 май 2023 в 14:46 8172 3

Бойко Станкушев

Снимка Архив

Бойко Станкушев

Има някакъв кодекс на честта и при мафиотите. В убийството на Къро съзирам руски почерк. Те стрелят по всичко, което мърда – кучета, котки, канарчета.

Това заяви пред Нова телевизия директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в коментар за убийството на Красимир Каменов - Къро в Кейптаун. По думите му структурите на Държавна сигурност и част от старата партийна номенклатура са започнали в началото на 80-те години да си създават паралелни, невидими структури, за да може "като се обърне палачинката", да запазят икономическата си власт.

"Хората виждаха едни яки момчета с черни тениски и бръснати глави – мутри, които обикаляха. Но зад тях стояха същинските собственици и кукловоди. Това са хора, които не се появяват в публичното пространство и успяха да генерират за 30 години огромно количество пари, с което могат да си позволят да правят каквото искат", каза Станкушев. 

Той каза, че Къро е инструмент, селекциониран от въпросните кукловоди, защото е интелигентен, но че развива собствен голям бизнес и в един момент решава, че може да е автономен.

"Вероятно е станал толкова голям, че е решил да си повярва, че може да е сам. Това е първата грешка, която е допуснал. Той и затова вече 17 години не е в България. Втората грешка, която е допуснал, че може би, че е настъпил нечии чужди интереси. Трето – той дълго е свързан с други имена от българския ъндърграунд като Таки. Някаква синергия от български и чужд ъндърграунд е решила, че той пречи и го е унищожила", коментира Бойко Станкушев. 

"Той завлече много тайни в отвъдното. Като няма свидетел, няма да има проблем", каза още журналистът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

2

Diogen

27.05 2023 в 21:30

Сигурно са хора на руснаците. Може и чеченци да са. Кавказците са най-жестоките наемни убийци. Мисля че те навремето пречукаха Луканов.

10298

1

AntiZ

27.05 2023 в 14:56

Изключително точен коментар на един от малкото честни и смели български журналисти.